MALZEMELER
300 gram köftelik kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet yumurta sarısı
Salça
1 miktar su
3 adet orta boy patates
Tereyağ
Süt
Tuz karabiber pulbiber
Kaşar peyniri
TARİF
Öncelikle patateslerimizi soyup haşlanması için ocağa alalım sonra bir kaba köfte harcı alınır yarım çay bardağı gibi ılık su dökülür ve kabartılır. Kabaran harcın içine kıymamızı ve kaşığın ucu ile az da salça mızı ekleyelim. İyice kıvam alana kadar yoğuralım. Borcama veya tepsiye yağ döküp üzerine yaptığımız çanak köfteleri dizelim (büyük yapınız pişme aşamasında küçülecektir).
Yaptığımız köfteleri fırını 200-220 derecesinde kızartalım, köfteler olana kadar haşlanmış olan patatesimizi çatal yardımıyla ezelim içine bir miktar tuz tatlı kaşığı tereyağ birazda kaşar rendesi ve kıvamına göre de süt ekleyerek blender ile karıştıralım, püre kıvamına gelene kadar süt ekleyebilirsiniz.
Fırında pişmiş olan çanakların içine pürelerimizi koyalım üzerine kaşar rendeleyelim, sos tavamızda salçalı sos yapalım ,miktarı size kalmış
ben yarım kaşık salça yarım bardak su az yağ ve pul biber karabiber koydum, tepsimizin dibine dökelim tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarınca alalım.