Ispanaklı Tavuk
Ispanağı ister çiğ olarak salatada yersiniz, ister haşlayıp yoğurtlayarak süslersiniz sofralarınızı, isterseniz de bizim gibi yapıp doğanın bize sunduğu mucizelerden protein deposu tavukla harmanlar tek tabakta afiyetle tüketirsiniz. Hadi gelin tavuk etinin mevsimin körpe sebzeleriyle buluştuğu bu yemeği hazırlayarak sevdiklerinize bir güzellik yapın!
1 / 2
Tavuk ve yağı tavaya alıp suyunu çekene kadar soteleyin. Soğanı ekleyip soldurun.
Kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırıp kendi suyunda üzeri kapalı orta ateşte pişirin. Suyunu çekince tabaklara servis edin.
MALZEMELER
Ispanağı ister çiğ olarak salatada yersiniz, ister haşlayıp yoğurtlayarak süslersiniz sofralarınızı, isterseniz de bizim gibi yapıp doğanın bize sunduğu mucizelerden protein deposu tavukla harmanlar tek tabakta afiyetle tüketirsiniz. Hadi gelin tavuk etinin mevsimin körpe sebzeleriyle buluştuğu bu yemeği hazırlayarak sevdiklerinize bir güzellik yapın!
- Hazırlanma Süresi5 Dakika
- Pişirme Süresi25 Dakika
- Zorluk SeviyesiKolay
- Kalori113,8 k.kal*
- Fiyat7,5₺ *tahmini İstanbul fiyatı
1 / 2
Tavuk ve yağı tavaya alıp suyunu çekene kadar soteleyin. Soğanı ekleyip soldurun.
- 500 gram sotelik doğranmış tavuk
- 1/4 (Çeyrek) su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kıyılmış kuru soğan
Kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırıp kendi suyunda üzeri kapalı orta ateşte pişirin. Suyunu çekince tabaklara servis edin.
- 1 diş püre halinde sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 bağ doğranmış ıspanak
MALZEMELER
- 500 Gram Sotelik DoğranmışTavuk
- 1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Kıyılmış Kuru Soğan
- 1 Diş Püre Halinde Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- Yeteri Kadar Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Kajun Baharatı
- 1 Bağ Doğranmış Ispanak