Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

25 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Etli Güveç

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777






Malzemeler:

1 kg. kuşbaşılı doğranmış kuzu eti
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2’şer çay kaşığı kırmızı pul biber, kekik, nane
Yeterince tuz

Hazırlanışı

Kuşbaşılı doğranmış eti ve küp şeklinde doğranmış soğanı kızdırılmış zeytinyağında iyice kavurun.
Üzerine yeterince tuz ve pul biberi ekleyin biraz daha kavurup ocaktan alın. Kavurduğunuz et ve soğanı güvecin içine yağıyla birlikte koyun.
3 diş sarımsakları güzelce soyun ve ikiye bölün.
Suyun altında sebzeleri iyice yıkayın. Derin bir karıştırma kabın içerisine Patatesleri, domatesleri, patlıcanları, havuç ve yeşil sivri biberleri iri parçalar şeklinde doğrayın.
Doğradığınız sebzelerin üzerine kalan yeterince tuzu, kekik ve naneyi de ilave edip, önceden suda ezilmiş salçayı ve sarımsağı birlikte iyice karıştırın.
Bu sebzeli karışımı önceden içerisine eti koyduğunuz güvece boşaltın. Güvecin üzerine kapakla veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 50 dakika pişirin.



 
Üst Alt