Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

25 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Arnavut Ciğeri

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777










250-300 gram dana ciğeri,
1 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz.
Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Yapılışı
Arnavut ciğeri yapımı için, kuşbaşı doğranmış olan ciğerler bir tabağa alınır ve üzerine tuz serpilip, karıştırılır.
Daha sonra ciğerlerin üzerine un serpilip, iyice harmanlanır.
Tavaya sıvı yağ koyulup, kızdırılır ve ciğerlerin birbirlerine yapışmasını önlemek için, tek tek tavaya atılıp, rengi dönene kadar kızartılır.
Kızartılan Arnavut ciğeri, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Not; Ben ciğerlerden önce patatesi küp küp doğrayıp kızarttım. Arnavut ciğerini kızarmış patates, ince doğranmış soğan, maydanoz ve domates eşliğinde servis ettim.
Ciğerler una bulandığı için, doğal olarak birbirine yapışıyor. Yapışmasını önlemek için, ciğerlerin hepsini birden yağa atmak yerine, teker teker yağın içerisine bırakıp, kızartın.
Böylece birbirine yapışmasını önlemiş, sunum olarak da
şık ve tane tane Arnavut ciğeri elde etmiş olursunuz




 
Üst Alt