250-300 gram dana ciğeri,
1 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Yapılışı
Arnavut ciğeri yapımı için, kuşbaşı doğranmış olan ciğerler bir tabağa alınır ve üzerine tuz serpilip, karıştırılır.
Daha sonra ciğerlerin üzerine un serpilip, iyice harmanlanır.
Tavaya sıvı yağ koyulup, kızdırılır ve ciğerlerin birbirlerine yapışmasını önlemek için, tek tek tavaya atılıp, rengi dönene kadar kızartılır.
Kızartılan Arnavut ciğeri, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Not; Ben ciğerlerden önce patatesi küp küp doğrayıp kızarttım. Arnavut ciğerini kızarmış patates, ince doğranmış soğan, maydanoz ve domates eşliğinde servis ettim.
Ciğerler una bulandığı için, doğal olarak birbirine yapışıyor. Yapışmasını önlemek için, ciğerlerin hepsini birden yağa atmak yerine, teker teker yağın içerisine bırakıp, kızartın.
Böylece birbirine yapışmasını önlemiş, sunum olarak da
şık ve tane tane Arnavut ciğeri elde etmiş olursunuz