• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

25 Mart 2020 - Çarşamba Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Tavuklu Taco


tavuklu-taco.jpg



Acısı ve baharatı bol bir Meksika lezzeti tavuklu taco, tam bir keyifli atıştırmalık. Ağız sulandıran bir lezzet. Kavrulmuş kıyma bayrağını bu kez önceden marine edilen fileto tavuk göğüsleri alıyor. Olgun avokadolardan hazırlanan Guacamole sosda bu tada eşlik ediyor.

Malzemeler
10 adet hazır taco kabuğu (ya da küçük boy tortilla ekmeği)
500 gram fileto tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı acı sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı toz kişniş
1/4 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı tuz

Servisi için’
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet jalapeno biberi
4 yemek kaşığı ekşi krema (ya da süzme yoğurt)
1 adet orta boy lime (yeşil limon)

Servis önerisi’

– Hazır olarak satılan taco kabukları yerine kendi hazırladığınız tacoları kullanabilirsiniz. Lavaş ya da tortilla ekmeklerini üçgen şeklinde kesip cajun baharatı ve tatlı toz kırmızı biberi küçük bir kapta karıştırın. İki tarafına da tereyağı sürdüğünüz lavaşların üzerine baharat karışımını serpiştirin. Fırında ya da mikrodalgada kısa süre pişirdiğiniz lavaşları, kıvırdıktan sonra taco ya da nachos yapımında kullanın.
– Arzu ettiğiniz yeşillikleri taze sıkılmış lime suyuyla karıştırıp rendelenmiş peynir çeşitleriyle birlikte taco yapımında kullanabilirsiniz.
Nasıl yapılır
– Taco içini hazırlamak için; deri ve kemikli kısımlarını ayıkladığınız fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin.
– Acı sos, zeytinyağı, toz kişniş, acı toz kırmızı biber, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Fileto tavuk göğüslerini hazırladığınız karışıma bulayıp kısa bir sürede olsa marine edin.
– Servisinde kullanmak üzere; kabuğunu ayıkladığınız kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Jalapeno biberlerini halka halka doğrayın. Kullanmayı arzu ettiğiniz yeşillikleri ayıkladıktan sonra kurulayın.
– Tercihe göre kalın tabanlı döküm bir tavayı ısıtın. Zeytinyağlı karışımla marine ettiğiniz tavuk göğüslerini yağ eklemeden yüksek ateşte pişirin.
– Nar gibi kızaran tavuk göğüslerini, iç kısımlarına bir parça ekşi krema ya da süzme yoğurt sürdüğünüz taco kabukları arasına paylaştırın.
– Üzerlerine kırmızı soğan ve jalapeno biberi ekledikten sonra dilimlenmiş lime eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun…
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst