Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

25 Eylül 2017 Günün Yemeği - Süzme Yoğurtlu Bulgur Köftesi

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    18 Tem 2017
  • Mesajlar
    1,593
  • MFC Puanı
    3
bjMCTd.jpg


Süzme yoğurtlu bulgur köftesi tarifi için malzemeler

1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
Nane
Kırmızı pul biber

Üzeri için

200 g kıyma
1 soğan
3-4 dal Frenk maydanozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Kızartmak için

2 yumurta
1 su bardağı Ayçiçek yağı
Arası için

200 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Süzme yoğurtlu bulgur köftesi hazırlanışı

Bulgur ve irmiği geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ilave edip bir kapak ile kapatın ve demlenmeye bırakın. Şişen irmikli bulgura yumurta, salça, tuz ve baharataları ilave edip yoğurun. Yoğurduğunuz harcı yarım saat kadar dinlendirin.

Üzeri için kıymayı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başladığında yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. İnce kıydığınız Frenk maydanozunu ekleyip karıştırın.

Dinlenen bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yoğurarak köfte şekli verin. Köfteleri bir kasede çırptığınız yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve soğumaya bırakın.

Arası için süzme yoğurt ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede çırpın. Bulgur köftelerinin yarısını bir servis tabağına dizin. Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt koyup kalan parçalar ile üzerini kapatın. Üzerlerine kıymalı harçtan ilave edin ve Frenk maydanoz ile süsleyerek servis yapın.​
 
Üst Alt