-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
- Zeytinyağlı bezelye malzemeleri
- 2 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 havuç
- 1 kg bezelye
- 2 patates
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 kesme şeker
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Zeytinyağlı bezelye hazırlanışı
- Zeytinyağlı bezelye: Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havuçlar ve bezelyeyi ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp doğradığınız patatesler, biberler, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Ilık servis yapın.
Zeytinyağlı bezelye artık hazır, afiyet olsun.