Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

24 Mart 2016 Günün Yemeği - Kuru Fasulye

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








Malzemeler


2 su bardağı kuru fasulye
200 gr kuşbaşı et
1 baş büyükçe kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısırözü yağ
damak tadınıza göre tuz ve baharatlar
su

Hazırlanışı

öncelikle kuru fasulyeyi pişireceğiniz gün,bir kaç saat evvelinden,ayıklayıp yıkadığınız kuru fasulyeyi 1.5 litre su ile 10 dakika kadar haşlayıp kapağı kapalı bir şekilde üzerine bir bez örtüp demlendirin.
düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz.kavrulan etlerimize soğanı ekleyip,pembeleşene kadar kavuruyoruz.kavrulan et ve soğana,salçalarını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
kavrulan sosumuza,haşladığımız fasulyeler ile beraber 1 su bardağı su ve tuz ve baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
sosu ile iyice özleşen fasulyemize,4-5 su bardağı su ilave edip, düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz,15-20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.düdüklü tenceremizin kapağını hiç açmadan en az yarım saat yemeğimizi dinlendiriyoruz.




 
Üst Alt