Malzemeleri
100 gr dana eti
1 küçük soğan
1 domates
1 diş sarımsak
zeytinyağı, pul biber, tuz
Beğendisi için
4 adet patlıcan
1 kapya biber
Yarım çay bardağı süt
Kaşar rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber, tuz
Yapılışı
Patlıcanları ve biberi ocakta közleme tavasında közleyelim .Bir yandan da etimizi düdüklüde haşlayalım. Közlenen patlıcan ve biberi soyalım ve doğrayalım .Tavada tereyağ eritip patlıcanları soteleyelim .Ardından süt, kaşar, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirelim. Ayrı bir tavada etimizi hazırlayalım. Soğanları zeytinyağı ile kavuralım .Domates ve sarımsak ekleyip karıştıralım .En son etimizi de ekleyip kavuralım .En son tuz pul biber ekleyip altını kapatalım. Büyük boy servis tabağımızın altına patlıcan beğendiyi yayalım .Üzerine de et kavurmamızı dökelim. Üzerine de kıyılmış maydanoz dereotu serpelim.Yemeğimiz servise hazır .