Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

23 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Tas Kebabı ( Pilav Üstü)

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777







http://hizliresim.com/B8MVyv

Malzemeler

Et sotesi için

400 gr küçük doğranmış kuzu eti
1 kuru soğan
1 kapya biber
1 yeşil biber
1 domates
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı

Pilav için

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı etsuyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı

Düdüklü tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup etleri tencereye alın.
Suyunu bırakmaya başlayınca soğan ve biberleri ekleyip 5 dk pişirin.
Domates, salça, baharatları ekleyip düdüklü tencereyi 20 dk süreye ayarlayın, pişmeye bırakın.

Pirinçleri yıkayıp iyice nişastasından arındırın, ılık suda 20 dk bekletin.
Tencereye tereyağını alıp eritin, pirinçleri kavurun.
Et suyunu ve nohutları ekleyin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
15 dk demlendirip öyle servis edin.

Servis tabağına pilavınızı yayıp üzerine etleri yerleştirin.



 
Üst Alt