http://hizliresim.com/B8MVyv
Malzemeler
Et sotesi için
400 gr küçük doğranmış kuzu eti
1 kuru soğan
1 kapya biber
1 yeşil biber
1 domates
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
Pilav için
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı etsuyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup etleri tencereye alın.
Suyunu bırakmaya başlayınca soğan ve biberleri ekleyip 5 dk pişirin.
Domates, salça, baharatları ekleyip düdüklü tencereyi 20 dk süreye ayarlayın, pişmeye bırakın.
Pirinçleri yıkayıp iyice nişastasından arındırın, ılık suda 20 dk bekletin.
Tencereye tereyağını alıp eritin, pirinçleri kavurun.
Et suyunu ve nohutları ekleyin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
15 dk demlendirip öyle servis edin.
Servis tabağına pilavınızı yayıp üzerine etleri yerleştirin.