Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

23-24 Kasım 2016 TEOG sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçları ?

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,996
<b>
343

23-24 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınav sonuçları hala açıklanmadı. TEOG 1. dönem sınavlarının ne zaman açıklanacağı hala merak konusu iken, geçtiğimiz sene sınavların açıklanma tarihi ve TEOG ile ilgili tüm detaylara bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin girdiği TEOG sınavları geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Şimdi ise sınavların açıklanması bekleniyor. Heyecanlı ve meraklı bekleyiş devam ederken, geçtiğimiz sene sınavların ne zaman açıklandığı ile ilgili detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Böylece tahmini olarak TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi alabilirsiniz.

2015'de TEOG sınavları ne zaman açıklandı?

Geçtiğimiz yıl 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 1. dönem TEOG sonuçları 18 Ocak 2016 tarihinde açıklanmıştı.
TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? Yılsonu Başarı Puanı nasıl hesaplanır?

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) nasıl hesaplanır?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.
Mazeret Sınavları Ne Zaman Yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG birinci ve ikinci gün oturumlarına ait soru ve cevap anahtarlarının www.odsgm.meb.gov.trinternet adresinden, soru ve cevapları içeren videoların da Eğitim Bilişim Ağı'nın www.eba.gov.tr adresinden yayımlandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde sadece il merkezlerinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 (beş) iş günü içerisinde e-okul sistemine işleyecektir. Mazeretleri e-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlileri teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz."

TEOG'DA NASIL BAŞARILI OLUNUR?
TEOG sınavlarında yakaladığı yüksek ve tescillenmiş başarılarıyla dikkat çeken eğitimin 25 yıllık tecrübesi Oğuzkan Koleji, 1.TEOG sınavlarında 5 öğrencisi 120 sorununun tamamını doğru yanıtlayarak sınava damga vurmuştu. Başarılı olan öğrenciler yaklaşan 2. TEOG sınavına nasıl hazırlandıklarını ve başarılı olmalarının sırrını anlattı. Şampiyonların sınava hazırlanan arkadaşlarına ortak tavsiyesi ise şöyle: "Çok çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlasınlar. Bu programa göre de hedeflerine yürüsünler. Sosyal etkinliklerle de rahatlamayı ihmal etmesinler"
ŞAMPİYONLARIN SINAV STRATEJİLERİ
TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Sude Emir:
"7. sınıfın ilk yarısından itibaren TEOG sınavlarının öneminin bilincine vardım. Yaz tatilinde hedefimi belirledim. Bu hedef doğrultusunda 8. Sınıfa başladım. Gerçekten hiç alışık olmadığım bir tempoyla karşı karşıya kaldım. Herkesten 3 hafta önce okula başlamak, bu yoğun sürece alışmam 3- 4 haftamı aldı. Kendimi fazla yormamak hem de sosyal aktivitelerimden geri kalmamak için okuldaki rehberlik servisinden yardım alarak bir program oluşturdum. Rehberlik bölümünden sürekli soru çözerken kullanacağım taktikler hakkında da bilgi aldım. İlk TEOG öncesi sınav heyacanım iyice artmış ve doğru bildiklerimi bile yanlış yapmaya başlamıştım. Umutsuzluğu kapıldığım zamanlar oldu ama ailemin ve öğretmenlerimin desteği ile bu durumu aşmayı başardım. Bence programlı olmak başarıyı getiriyor"
TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Ali Eser:
"Her şeyden önce TEOG'a girmeden önce hedefinizi belirlemek gerekiyor. Ben ilk iş olarak hedefimi belirledim. Daha sonra beni hedefe götürecek yolların neler olduğunu (ders çalışmak, test çözmek ve düzenli tekrar yapmak vb.) ortaya koydum ve kararlılıkla çalıştım. Dersi derste öğrenerek öğretmenlerimin tavsiyelerine hep kulak verdim. Oğuzkaan Kolejinin bana sağladığı etüt, takviye dersler ve hafta sonu sınavlarının hiç birisini kaçırmadım. Bunun yanında ailemin, öğretmenlerimin moral ve motivasyon desteğiyle amacıma ulaştım"

</b>

Üst Alt