Malzemeler
2 adet orta boy patates,
Domates,
Kırmızı kapya biber.
Köfte harcı için;
500 gram kıyma,
4 yemek kaşığı pirinç,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 tutam maydanoz,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 adet yumurta,
Pul biber,
Kekik,
Tuz.
Sosu için;
1 su bardağından biraz fazla su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 silme tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı
Fırında pirinçli köfte harcını hazırlamak için, 5oo gram kıyma ile 4 yemek kaşığı pirinç, derin bir kap içerisine koyulur.
Soğan, kapya biber ve maydanoz, robottan geçirilip, kıymanın üzerine eklenir.
Daha sonra 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve çok kalın olmayacak şekilde uzun uzun dilimlenir.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve uzun oval şekil verilir.
Şekillendirilen köfteler 1 köfte, 1 patates olacak şekilde orta boy bir fırın kabına veya dikdörtgen borcama dizilir.
Sosunu hazırlamak için derin bir kase içerisine 1 yemek kaşığı salça, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağından biraz fazla su koyulup, ezerek karıştırılır (1 su bardağı + çeyrek su bardağı).
Hazırlanan salçalı su, pirinçli köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür.
Hazırlanan fırında pirinçli köfte, önceden ısıtılmış 180° fırında yarım saat kadar pişirilir.
Daha sonra köfteler fırından alınır ve üzerilerine domates ve biber dilimleri yerleştirilip, tekrar fırına sürülür.
Fırında pirinçli köfte üzerileri kızarıncaya kadar (15-20 dakika daha) pişirilir ve fırından çıkartılıp, sıcak olarak servis edilir.