Malzemeleri
200-300 gr kadar çiğ burma kadayıf
Sosu için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz ( eğer peyniriniz tuzsuzsa )
İçi için;
İstenilen peynir
Maydanoz
Pişireceğimiz kabı yağlamak için biraz tereyağ
Burma Börek Tarifi'nin Yapılışı
Burma kadayıf siparişim biraz fazla gelince bu böreği yaptım ve değişik bir börek denemek isteyenler için paylaşmak istedim. Hem fırında hem tavada yaptım seçmesi sizden. Öncelikle kadayıfları tezgahımıza yan yana açarak içine peyniri eşit şekilde yayalım iki ucundan elimizle tutalım ters yönlere doğru çevirerek kapatalım ve yağlanmış tepsimize yerleştirerek üzerine sosumu dökelim ve 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ocakta yaptığımızı ise aynı şekilde saralım ve yine yağladığımız tavamıza dolayarak yerleştirelim üzerine sosunu eşit dağılacak şekilde dökelim ve her iki tarafı kızarana kadar ocakta orta ateşte pişirelim ve dilimleyerek servis tabağımıza alalım.