-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Bazlama hamuru için:
- 4 subardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarımpaket yaş maya
- 1 çay bardağı su
Harcı için:
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 30 gr margarin
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Biryemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın.
Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
İç harcı için margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
~ Yağlama ~
Bazlama hamuru için:
- 4 subardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarımpaket yaş maya
- 1 çay bardağı su
Harcı için:
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 30 gr margarin
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Biryemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın.
Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
İç harcı için margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~