Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

21 Mayıs 2017 Günün Yemeği - Yağlama(Kayseri)

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
  • Üyelik Tarihi
    29 Tem 2015
  • Mesajlar
    2,530
  • MFC Puanı
    310
...


8M470A.jpg



~ Yağlama ~



Bazlama hamuru için:

- 4 subardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarımpaket yaş maya
- 1 çay bardağı su



Harcı için:

- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 30 gr margarin
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Biryemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su



Hazırlanışı:

Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın.
Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.

İç harcı için margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~​
 
Üst Alt