21 Mart 2018 Çarşamba - Günün Yemeği - Taze Otlu Enginar Kapları
4 adet çanak enginar
4 adet saplı çanak enginar
1 adet soğan yemeklik doğranmış
2 adet portakal
½ su bardağı zeytinyağı
Tuz
Beyazbiber
İçi için Malzemeler
4-5 adet taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
7-8 yaprak taze nane
Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve hafif kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin.Portakalları sıkıp suyunu ekleyin. Bir adet portakalın etli kısımlarını alıp tencereye koyun. Tuz, beyaz biber ve su ilave edip pişmeye bırakın.Taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince doğrayın.Pişen enginarların çanak olanlarını servis tabağına alın.Ortalarına taze yeşillikleri koyun ve saplı olan enginar çanaklarını üzerine kapatın. Tencerede kalan suyunu üzerlerine gezdirin ve soğuyunca servis edin.
4 adet çanak enginar
4 adet saplı çanak enginar
1 adet soğan yemeklik doğranmış
2 adet portakal
½ su bardağı zeytinyağı
Tuz
Beyazbiber
İçi için Malzemeler
4-5 adet taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
7-8 yaprak taze nane
Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve hafif kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin.Portakalları sıkıp suyunu ekleyin. Bir adet portakalın etli kısımlarını alıp tencereye koyun. Tuz, beyaz biber ve su ilave edip pişmeye bırakın.Taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince doğrayın.Pişen enginarların çanak olanlarını servis tabağına alın.Ortalarına taze yeşillikleri koyun ve saplı olan enginar çanaklarını üzerine kapatın. Tencerede kalan suyunu üzerlerine gezdirin ve soğuyunca servis edin.