Malzemeler;
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ayrıca; 2 adet portakal, 2 yemek kaşığı portakal reçeli
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Hindistan cevizi rendesi ve portakal suyu eklenip karıştırılır. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbı tereyağı ile yağlanır; kabukları soyulmuş ve halka şeklinde doğranmış portakallar dizilir, üzerine hazırlanan kek hamuru dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. 170 derece fırında kürdan testi yapılarak 40-45 dakika pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan alt üst edilerek çıkarılır. Portakal dilimlerinin üzerine reçel sürülür. Dilimlenerek servis yapılır.