Malzemeler
Kedidili bisküvi
Tiramisu Kreması için:
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağından 2 parmak fazla şeker (240ml bardak ile tam bir bardak yapar)
2 yemek kaşığı süt
400g mascarpone peyniri (ya da labne)
1 paket vanilya (varsa sıvı vanilya)
200ml sıvı krema
Kedidili Bisküvileri ıslatma için:
2 su bardağı kahve (suda çözülen granül kahvelerden, nescafe gibi)
Tiramisunun üzeri için
kakao
Hazırlanışı İlk olarak tiramisunun kremasını hazırlayacağız. Bir tencerenin içerisine su alarak kaynatalım. Kaynayan suyun üzerine uygun bir kap yerleştirerek yumurta sarılarını dökelim ve çırpalım. Daha sonra şeker ve sütü ilave edelim. Şekerler tamamen eriyene kadar 7-8 dakika karıştırarak pişirelim. Şekerler eridikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Bu arada sıvı kremayı mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve ayrı bir yerde bekletelim. Soğuyan yumurta sarılarına mascarpone peynirini ekleyerek çırpalım. Dilerseniz labne peyniri de tercih edebilirsiniz. Daha sonra vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak çırpmış olduğumuz sıvı kremayı da ekleyelim ve spatula yardımı ile yarım daire şeklinde kremanın köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştıralım. Krema tamamen karışana kadar bu şekilde karıştırmaya devam edelim. Tiramisu kremamız hazır, şimdi tatlıyı hazırlamaya geçelim. Kedili bisküvilerini kahveye batırarak tepsiye dizelim. Üzerine Tiramisu Kremasının yarısını dökerek yayalım. Bir kat daha kahveye batırılmış kedili bisküvi dizelim ve kalan kremayı tatlının en üstüne dökelim. Tatlının üzerini düzelterek kakao ile kaplayalım.
1 gece buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kedidili bisküvi
Tiramisu Kreması için:
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağından 2 parmak fazla şeker (240ml bardak ile tam bir bardak yapar)
2 yemek kaşığı süt
400g mascarpone peyniri (ya da labne)
1 paket vanilya (varsa sıvı vanilya)
200ml sıvı krema
Kedidili Bisküvileri ıslatma için:
2 su bardağı kahve (suda çözülen granül kahvelerden, nescafe gibi)
Tiramisunun üzeri için
kakao
Hazırlanışı İlk olarak tiramisunun kremasını hazırlayacağız. Bir tencerenin içerisine su alarak kaynatalım. Kaynayan suyun üzerine uygun bir kap yerleştirerek yumurta sarılarını dökelim ve çırpalım. Daha sonra şeker ve sütü ilave edelim. Şekerler tamamen eriyene kadar 7-8 dakika karıştırarak pişirelim. Şekerler eridikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Bu arada sıvı kremayı mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve ayrı bir yerde bekletelim. Soğuyan yumurta sarılarına mascarpone peynirini ekleyerek çırpalım. Dilerseniz labne peyniri de tercih edebilirsiniz. Daha sonra vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak çırpmış olduğumuz sıvı kremayı da ekleyelim ve spatula yardımı ile yarım daire şeklinde kremanın köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştıralım. Krema tamamen karışana kadar bu şekilde karıştırmaya devam edelim. Tiramisu kremamız hazır, şimdi tatlıyı hazırlamaya geçelim. Kedili bisküvilerini kahveye batırarak tepsiye dizelim. Üzerine Tiramisu Kremasının yarısını dökerek yayalım. Bir kat daha kahveye batırılmış kedili bisküvi dizelim ve kalan kremayı tatlının en üstüne dökelim. Tatlının üzerini düzelterek kakao ile kaplayalım.
1 gece buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.