Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

21 Haziran 2016 Günün Yemeği - Patlıcan Musakka

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777










Malzemeler
4 adet patlıcan.
Kıymalı Harcı İçin:

250 gr kıyma,
5-6 adet yeşil biber,
2 adet orta boy domates,
1 adet büyük soğan,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tutam maydanoz.
Sosu İçin:

1 tatlı kaşığı salça,
1 su bardağı sıcak su.
Üzerini Süslemek için:

Domates
Biber.
Patlıcanları Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup daire şeklinde orta kalınlıkta dilimleyelim.

Patlıcanları tuzlu su da 15 dakika bekletelim.

Kıymalı harcı için; ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.

Üzerine orta incelikte doğradığımız biberleri ilave edip doğrayalım.

Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar kavuralım.

Kıymayı ilave edip kavuralım.

Son olarak tuzu ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip iyice karıştıralım.

Patlıcanların suyunu iyice süzdürelim.

Patlıcanları bol sıvı yağda kızartalım.

Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt üzerine alalım.

Borcamın tabanına 1 sıra patlıcan dizelim.

Üzerine kıymalı harcın yarısını döküp eşit şekilde yayalım.

Kıymalı harcın üzerine patlıcan dizelim.

Patlıcanların üzerine kalan kıymalı harcı döküp eşit şekilde yayalım.

Son olarak kıymalı harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim.

Sosu için; bir kaba suyu ve salçayı koyup açalım.

Sosu patlıcanların üzerine yavaşça gezdirerek dökelim.

Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar suyun bir kısmını çekene kadar pişirelim.

Borcamın üzerinden yağlı kağıdı alıp musakkamızın üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.

Patlıcan Musakkamızı tekrar fırına verip üzerindeki sebzeler hafif kızarıncaya kadar pişirelim.

Patlıcan Musakkamızı ılık olarak servis yapın.




 
Üst Alt