Malzemeler
0,5 kg patates
0,5 demet taze soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı küp küp doğranmış taze kaşar
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 su bardağu un
1 su bardağu galeta unu
3 su bardağu ayçiçek yağı
Çift Kilitli Poşet
Hazırlanışı
Haşlanmış ve soğumuş patatesleri çift kilitli poşete koyun. Havasınıalarak poşeti kapatın.
Bir merdane yardımıyla patatesleri püre kıvamına gelene kadar ezin.
Poşetin ağzını açın ve içine ince doğranmış taze soğan, tuz ve karabiber ekleyip bir kaşık yardımıyla malzemeyi karıştırın. Püreyi poşette hazırlayarak tabak kirletme derdinden kurtuluyorsunuz.
Bir dondurma kaşığı yardımıyla karışımdan küçük toplar alın. İçine 1 parça dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirip, avucunuzda yuvarlayarak top haline getirin.
Sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda önü ve arkası kızarana kadar pişirin.
Arzuya göre yoğurtlu veya domatesli sosla servis edebilirsiniz.