• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2040 yılında satılacak araçların yarısı elektrikli olacak

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
2040 yılında satılacak araçların yarısı elektrikli olacak

Elektrikli ve hibrit model araçların satışları artış trendinde. Kimi markalar artık elektrikli otomobil üretme konusunda ciddi adımlar atarken, Volvo gibi*benzine tamamen veda edeceğini açıklayanlar*da var. Bloomberg New Energy Finance tarafından yapılan bir araştırmaya göre,*2040 yılına gelindiğinde*yeni satılan araçların*yarısı elektrikli olacak. Yine aynı araştırma 2040 yılında dünyadaki tüm araç filolarının*yüzde 33‘ünün elektrikli otomobillerden oluşacağını tahmin ediyor.

Lityum iyon pillerin fiyatlarının düşmesi, büyük araç üreticilerinin elektrikli otomobil pazarına girerek hacmi büyütmesi de dönüşümü hızlandıran etmenler arasında görülebilir. 2025 yılına kadar düşük seyirde devam etmesi beklenen satışların, elektrikli otomobillerin teknolojisinin ve altyapısının oturmasıyla birlikte çok hızlı bir şekilde yükselmesi bekleniyor. Özellikle Çin, ABD ve Avrupa ülkelerinde ise elektrikli otomobil penetrasyonunun yüzde 60’ın üzerine çıkması bekleniyor.

Peki Türkiye’de durum ne?

Ülkemiz açısındansa henüz çok yeni açıklanan*TEHAD verilerine*göre,*Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarı 2017 yılının ilk 6 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre 4.3 kat arttı. 2016’nın ilk yarısında*328 adet elektrikli ve hibrit model satışı gerçekleşen Türkiye’de, 2017 yılının ilk yarısında ise tam bin 413 adet elektrikli ya da hibrit araç satışı gerçekleşti. Ülkemizde de satış adetleri şimdilik düşük seyretmesine rağmen, elektrikli ve hibrit araç modellerine artan bir ilginin olduğunu söylememiz mümkün.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Bir tren daha geçiyor ve biz bu treni kaçırdık :sigara
 
Üst