• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2020 - 23. Haftanın Polemiği

saphira

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
14 Eki 2019
Konular
754
Mesajlar
6,695
MFC Puanı
53,990
Büyük hayaller kurmak;
hayal kırıklığına uğratır mı ?
 

Brida

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
15 May 2020
Konular
12
Mesajlar
513
MFC Puanı
8,810
Hayalin büyüğü küçüğü olmaz zannımca. Hayale ulasamamak, ona uzaktan baktığımız her an ve o hayale sahip olamadığımız her dakika hayal büyüdükçe büyür yücelir gözümüzde. O kadar. Hayale ulastığımızda belki de kıymetini hiç bilemeyeceğiz, bilemiyoruz belki de. O bize uzaktan ne kadar ulasılmaz ve büyük görünen hayali belki de elimizin tersiyle bir kalemde itiyoruz. Sahip olduklarımızın kıymetini bilerek yaşamanın önemini burada bi kez daha dikte etmekte fayda var belki de ve konuya dönersek, bir hayali bitirip bir diğerine baslamak doğamızda var bizim. Evet, hayalimize ulasamamak muhakkak ki hayal kirikligi yaratir ama bir süre sonra yeni bir hayalle yoluna devam eder insanoğlu. Çünkü balık hafızalıdır insanoğlu, çünkü yapımız böyle, çünkü kolay unuturuz ve bir bakıma yaşadığımızı manalandırmak için unutmak yeni bir hayale uzanmak için de su, ekmek kadar gereklidir.
 
L

Lively

“Gelmemenin bir vakti yoktur. İnsan coşkuyla beklerken ne kadar zaman geçerse, o büyük günün yaklaştığına o kadar inanır. Bir yıl mı geçmiş? Ne yapalım dersiniz, hazırlanması en az bir yıl sürerdi zaten. İki yıl mı geçmiş? Gelmesinin eli kulağındadır.”
Amin Maalouf - Doğu'nun Limanları‏


Herkesi şekillendiren hayalleri ve onların sonuçlarıdır. Hayaller insanı hayatta tutar, ileriye adım atmanızı sağlar. Hayalleri olmayan insan çakıl taşıdır, rüzgar zamanla yavaş yavaş üzerinden parçalar alır toza döndürür. Hayalin ne kadar büyükse tutunduğun dayanaklar o kadar sağlamdır.

Hayattan beklentilerimiz bazen hatta çoğu kez istediğimiz gibi sonuçlanmaz. Bu sonuçların iyi olup olmadığına kim karar verebilir. Seni/beni şu an sonucu ile üzen bir hayal senin varlığına da biraz şekillendirme yapmıştır. Seni/beni oluşturan olgular kötü diyebilir miyiz? Kötüye kim kar veriyor?

Hoşumuza gitmeyen bir sonuç başka bir yolun göstergesi olmuyor mu? o yol seni mutlu ederse, hayal kırıklığı gibi düşündüğün sonuçtan yep yeni bir mutluluk çıkarsa...

“kuş ölür, sen uçuşu hatırla.”
füruğ ferruhzad
 

sebLa

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
16
Mesajlar
42
MFC Puanı
430
tabi ki, hayalin her türlüsü (yani büyük kücük fark etmez) hayal kirikligina ugratir. o yüzden „imkansiz“ hayal kurmamaya calisirim;d
 
Üst