• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayaz

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Mar 2009
Konular
1
Mesajlar
9
MFC Puanı
0
Bir alışveriş çılgınlığı olarak dile getirilen kara cuma için ülkemiz de maalesef Muhteşem Cuma, Efsane Cuma, Süper Cuma gibi isimler veriliyor.

"BLACK FRIDAY NEDİR?

Kara Cuma, Noel'den önceki son cuma'ya verilen addır. İngiltere'de, Kara Cuma geleneksel olarak ofis partilerinin en yoğun olarak yapıldığı gündür. Bu yüzdendir ki bu gece restoranlar, diskolar, barlar ve sonuç olarak hastaneler de çok yoğundur.

KARA CUMA TARİHÇESİ

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Kanada ve Ingiltere'de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir."

İnsan düşünmeden edemiyor, islamiyete karşın yapılan bir algı mı tepki mi diye, sizin yorumlarınız ve düşünceleriniz nedir
 

saphira

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
14 Eki 2019
Konular
754
Mesajlar
6,695
MFC Puanı
53,990
her satış yapan yer oldukça fazla kar elde ediyor.. o yüzden bizde sadece alışveriş çılgınlığı..
 
Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Ben bu konunun çok masum olduğunu düşünmüyorum. Cuma kara olamaz. olsa olsa Mubarek olur..
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
pernV1.png
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst