Malzemeler
6 çay bardağı Köftelik Esmer Bulgur
1 orta boy Kuru Soğan
3-4 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Acı Biber Salçası
1 yemek kaşığı Domates Salçası
3 yemek kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Pul Biber
1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 yemek kaşığı Köfte Baharatı
1 yemek kaşığı Tuz
yarım Limon
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
yarım demet ince doğranmış Maydanoz
YEŞİL MALZEMELERİ
Kıvırcık Salata
Roka
Maydanoz
Göbek Marul
Yapılışı
Bulgur derin bir kaseye alınır ve tam üzerine gelecek miktarda sıcak su ilave edilerek üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika kadar bekletilir.
Köfteyi karacağımız tepsiye ıslanmış bulgur, incecik doğranmış sarımsak ve soğan ile maydanoz ve yağ hariç diğer malzemeler koyularak yoğurma işlemine başlanır.
Köfteyi 10 dakika yoğurduktan sonra ocakta kızdırdığımız yağ kaynar halde köftenin içine dökülür.
Tereyağının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfte harcına maydanozlar da ilave edilir.
Kısa bir yoğurma işleminden sonra harçtan parçalar koparılıp elde sıkılır ve yeşilliklerle servis yapılır.
6 çay bardağı Köftelik Esmer Bulgur
1 orta boy Kuru Soğan
3-4 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Acı Biber Salçası
1 yemek kaşığı Domates Salçası
3 yemek kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Pul Biber
1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 yemek kaşığı Köfte Baharatı
1 yemek kaşığı Tuz
yarım Limon
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
yarım demet ince doğranmış Maydanoz
YEŞİL MALZEMELERİ
Kıvırcık Salata
Roka
Maydanoz
Göbek Marul
Yapılışı
Bulgur derin bir kaseye alınır ve tam üzerine gelecek miktarda sıcak su ilave edilerek üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika kadar bekletilir.
Köfteyi karacağımız tepsiye ıslanmış bulgur, incecik doğranmış sarımsak ve soğan ile maydanoz ve yağ hariç diğer malzemeler koyularak yoğurma işlemine başlanır.
Köfteyi 10 dakika yoğurduktan sonra ocakta kızdırdığımız yağ kaynar halde köftenin içine dökülür.
Tereyağının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfte harcına maydanozlar da ilave edilir.
Kısa bir yoğurma işleminden sonra harçtan parçalar koparılıp elde sıkılır ve yeşilliklerle servis yapılır.