- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
- Konular
- 4,182
- Mesajlar
- 11,469
- MFC Puanı
- 34,700
MALZEMELER
500 g ıspanağın kök ve sapları,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
4 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
Tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI
Ispanak köklerini ve saplarını güzelce yıkayın (gerekirse sirkeli suyun içinde bekletin),
Suyunu süzüp minik minik doğrayın ve kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe yumuşayana kadar kavurun,
Unu ekleyip kavurun,
Suyu ekleyip karıştırın,
Kapağını kapatıp kısık ateşte ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin,
Sütünü ekleyip bir taşım daha kaynatın,
Tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alın.
Afiyet olsun.:s73: