19 Temmuz 2018 - Günün Yemeği - Başemal Soslu Sultan Kebabı
Yarım kilo dana kuş başı
1 kg yufka
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
Kırmızı dolmalık biber
Yeşil biber
2 adet soğan
3 adet sarımsak
2 yemek kasıgı domates salçası
2 bardak et suyu
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
kimyon
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için
1, 5 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Öncelikle eti 5-10 dk ocakta köpüklü su çıkana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp süzüp düdüklü tencereye alıp 30 dk pişirelim o sırada yufkaları bir tabak yardımı ile yuvarlak bir şekilde keselim. 2 kat yufka şeklinde hazırlayalım. Pişen etleri küçük küçük doğrayıp temiz bir tencerede yağımızı soğanımızı kavuralım. Ardından salça ve diğer malzemeleri de ekleyip kavuralım. Etleri de ekleyip suyunu verip çekene kadar pişirelim. O sırada başemal sosumuzu yapalım. Yağ ve unu tencereye alıp un kokusu gidene kadar kavuralım. Ardından sütü ve tuzu ekleyip pişirelim. Yufkaları bir kasenin içine koyup et sotemizden kaşık yardımı ile içine koyup kapatalım. Ters çevirip fırın tepsimizin içine dizelim. Üzerine başemal sosunu da döküp kasar rendesi de ekleyip 180 derecedeki fırına üzeri kızarana kadar pişirelim. Yanına pirinç pilavı ve patates püresi şeklinde servis ediniz
Yarım kilo dana kuş başı
1 kg yufka
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
Kırmızı dolmalık biber
Yeşil biber
2 adet soğan
3 adet sarımsak
2 yemek kasıgı domates salçası
2 bardak et suyu
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
kimyon
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için
1, 5 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Öncelikle eti 5-10 dk ocakta köpüklü su çıkana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp süzüp düdüklü tencereye alıp 30 dk pişirelim o sırada yufkaları bir tabak yardımı ile yuvarlak bir şekilde keselim. 2 kat yufka şeklinde hazırlayalım. Pişen etleri küçük küçük doğrayıp temiz bir tencerede yağımızı soğanımızı kavuralım. Ardından salça ve diğer malzemeleri de ekleyip kavuralım. Etleri de ekleyip suyunu verip çekene kadar pişirelim. O sırada başemal sosumuzu yapalım. Yağ ve unu tencereye alıp un kokusu gidene kadar kavuralım. Ardından sütü ve tuzu ekleyip pişirelim. Yufkaları bir kasenin içine koyup et sotemizden kaşık yardımı ile içine koyup kapatalım. Ters çevirip fırın tepsimizin içine dizelim. Üzerine başemal sosunu da döküp kasar rendesi de ekleyip 180 derecedeki fırına üzeri kızarana kadar pişirelim. Yanına pirinç pilavı ve patates püresi şeklinde servis ediniz