Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

19 Nisan 2016 Günün Yemeği - Soğan Dolması

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777












Malzemeler

2 Su bardağı pirinç.
1 Kg kuru soğan
3 Domates
5,6 diş sarımsak
1 Çay bardağı sıvı yağ
200 gr kıyma
1 Çay kaşığı karabiber, yaprak biber, tuz
1 Şeker kaşığı kuru nane
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nar ekşisi.

v Yapılışı

Kuru soğanların kabuklarını soyun ve kaynamak da olan sıcak suya atın.
Çok hafif haşlanınca 2 dakika sonra çıkarın.
Bir bıçak yardımıyla uzun yan kenarından hafif keserek yaprak yaprak çıkarın.
Tüm soğanları bu işlemden geçirin. Diğer taraftan pirinci yıkayın.
İçerisine kabuklarını soyduğunuz ve küp doğradığınız domatesleri,
ince kıydığınız sarımsakları, kıymayı , sıvı yağı , tuzu, baharatları ve nar ekşisini ekledik den sonra
bütün malzemeyi harmanlayın.
Dolma içini soğan yapraklarına doldurup yaprağı sarın ve pişireceğiniz tencereye katın.
Tüm soğan yapraklarını içle doldurup sardık dan sonra tencereye 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu ekleyin.
Üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Nar ekşisiyle çok lezzetli bir dolma olduğunu söyleyebilirim.
Afiyet olsun…



 
Üst Alt