Malzemeler:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
*Tereyağ ve sıvıyağ geniş bir teflon tencereye alınır.
*Eriyince irmik, ceviz eklenir ve kısık ateşte irmiğin rengi dönene kadar karıştırılarak kavurulur.
*Şeker eklenir ve güzelce karıştırılır.
*Kavurulan irmiğin içine oda sıcaklığındaki süt ve su ilave edilip karıştırılır. ( bu aşamada sıçrayacaktır dikkat)
*Şerbetini iyice çektikten sonra ocak söndürülür ve kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
*İyice demlendikten sonra istenilen şekilde servis edilir.