- Üyelik Tarihi
- 14 Kas 2019
- Konular
- 16
- Mesajlar
- 197
- MFC Puanı
- 80
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağızeytinyağı
1 adetorta boy kuru soğan
1 adetpatates
1 adetbüyük boy havuç
1 su bardağıdondurulmuş bezelye
8 adetayıklanmış enginar
2 adettaze sıkılmış limon suyu
1 su bardağısu1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtuz
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.