2 yemek kaşığı un
1 büyük boy sarımsak
Yarım su bardağı erişte ( şehriye de olabilir. Ben için de çok fazla erişte olsun istemediğimden yarım bardak koydum )
1, 5 Lt su ( tavuk suyunuz var ise onunla da yapabilirsiniz. Kıvamına göre su miktarını çoğaltıp azaltabilirsiniz. )
Tuz
Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Nane
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavuk suyunuzu ya da normal suyu tencereye alıp altını acın. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın ve kaynamak üzere olan suyun içine ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kaynayan suyumuza eriştelerimizi ve sarımsağımızı ekliyoruz. Erişteler çorbanın içinde pişince tuzu ekliyoruz. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip pulbiber ve nane ekliyoruz. Bu sosumuzu da kaynayan çorbamıza ekliyoruz. 5 dk daha kaynadıktan sonra servise hazır.