-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
MALZEMELER
500 g Köy Tavuğu (herhangi bir parçası olabilir),
4 su bardağı su,
1 yumurta sarısı,
1/2 limonun suyu,
1 yemek kaşığı un,
Tuz,
Karabiber.
öy Tavuğu bulma imkanınız yoksa marketten alacağınız tavuklarla da yapabilirsiniz. İster bütün Tavuğu parçalarına ayırarak, isterseniz de tavuğun sevdiğiniz parçalarını kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda pişme süresini kısaltabilirsiniz.
Azami özen göstermeniz gereken şey terbiyeyi hazırlarken tavuk suyunu Terbiye malzemelerine ekleme aşamasında suyu olabildiğinde azar azar ekleyip karışımı olabildiğince hızlı çırpmak. Bunu yapmadığınız takdirde yumurta pişip topak topak olur. Dikkat noktanız burada sona ermiyor maalesef. Terbiyeyi ocağa aldıktan sonra da karıştırmaya devam etmelisiniz mutlaka pürüzsüz ve lezzetli bir Terbiye hazırlamak için.
Suyu ekşili tavuk çorbası gibi ama ondan daha yoğun bir lezzette oluyor. Bu tür çorbalarda sevdiğiniz farklı baharatlar varsa eğer kullanabilirsiniz.
Tarifte de belirttiğim gibi tavuğun pişme süresi tencerenize, kullandığınız tavuğa ve tavuk parçalarının büyüklüğüne göre değişecektir. Benim için uygun olan süreyi sürekli sorulmasın ve sürekli aynı açıklamayı yapmak zorunda kalmayayım diye yazdım, ama lütfen lütfen bu süreye bağlı kalmayın. Kendi koşullarınıza göre belirleyin pişme süresini. Ve bunu benim olsun olmasın tüm tarifler için yapın.
Afiyetle kalın
500 g Köy Tavuğu (herhangi bir parçası olabilir),
4 su bardağı su,
1 yumurta sarısı,
1/2 limonun suyu,
1 yemek kaşığı un,
Tuz,
Karabiber.
öy Tavuğu bulma imkanınız yoksa marketten alacağınız tavuklarla da yapabilirsiniz. İster bütün Tavuğu parçalarına ayırarak, isterseniz de tavuğun sevdiğiniz parçalarını kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda pişme süresini kısaltabilirsiniz.
Azami özen göstermeniz gereken şey terbiyeyi hazırlarken tavuk suyunu Terbiye malzemelerine ekleme aşamasında suyu olabildiğinde azar azar ekleyip karışımı olabildiğince hızlı çırpmak. Bunu yapmadığınız takdirde yumurta pişip topak topak olur. Dikkat noktanız burada sona ermiyor maalesef. Terbiyeyi ocağa aldıktan sonra da karıştırmaya devam etmelisiniz mutlaka pürüzsüz ve lezzetli bir Terbiye hazırlamak için.
Suyu ekşili tavuk çorbası gibi ama ondan daha yoğun bir lezzette oluyor. Bu tür çorbalarda sevdiğiniz farklı baharatlar varsa eğer kullanabilirsiniz.
Tarifte de belirttiğim gibi tavuğun pişme süresi tencerenize, kullandığınız tavuğa ve tavuk parçalarının büyüklüğüne göre değişecektir. Benim için uygun olan süreyi sürekli sorulmasın ve sürekli aynı açıklamayı yapmak zorunda kalmayayım diye yazdım, ama lütfen lütfen bu süreye bağlı kalmayın. Kendi koşullarınıza göre belirleyin pişme süresini. Ve bunu benim olsun olmasın tüm tarifler için yapın.
Afiyetle kalın