Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

19 eylül 2016 Günün Yemeği Terbiyeli Köy Tavuğu

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
MALZEMELER

500 g Köy Tavuğu (herhangi bir parçası olabilir),
4 su bardağı su,
1 yumurta sarısı,
1/2 limonun suyu,
1 yemek kaşığı un,
Tuz,
Karabiber.

öy Tavuğu bulma imkanınız yoksa marketten alacağınız tavuklarla da yapabilirsiniz. İster bütün Tavuğu parçalarına ayırarak, isterseniz de tavuğun sevdiğiniz parçalarını kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda pişme süresini kısaltabilirsiniz.

Azami özen göstermeniz gereken şey terbiyeyi hazırlarken tavuk suyunu Terbiye malzemelerine ekleme aşamasında suyu olabildiğinde azar azar ekleyip karışımı olabildiğince hızlı çırpmak. Bunu yapmadığınız takdirde yumurta pişip topak topak olur. Dikkat noktanız burada sona ermiyor maalesef. Terbiyeyi ocağa aldıktan sonra da karıştırmaya devam etmelisiniz mutlaka pürüzsüz ve lezzetli bir Terbiye hazırlamak için.

Suyu ekşili tavuk çorbası gibi ama ondan daha yoğun bir lezzette oluyor. Bu tür çorbalarda sevdiğiniz farklı baharatlar varsa eğer kullanabilirsiniz.

Tarifte de belirttiğim gibi tavuğun pişme süresi tencerenize, kullandığınız tavuğa ve tavuk parçalarının büyüklüğüne göre değişecektir. Benim için uygun olan süreyi sürekli sorulmasın ve sürekli aynı açıklamayı yapmak zorunda kalmayayım diye yazdım, ama lütfen lütfen bu süreye bağlı kalmayın. Kendi koşullarınıza göre belirleyin pişme süresini. Ve bunu benim olsun olmasın tüm tarifler için yapın.

Afiyetle kalın…
 
Üst Alt