Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

19 Ekim 2016 Günün Yemeği -Fırında barbunya

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
2013-07-09+15.48.13.jpg


Fırında barbunya malzemeleri

  • 300 g barbunya

  • 1 soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4~5 diş sarımsak

  • 1 kırmızı kapya biberi

  • 1 yeşil biber

  • 7~8 kestane mantarı

  • 5~6 yaprak pazı

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri

  • 4~5 dal maydanoz




Fırında barbunya hazırlanışı

Barbunyayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız biberler, süzdüğünüz barbunya ve mantarları ilave edip 7-8 dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp hafif yumuşatın ve hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ilınan barbunyalı harca kaşar peyniri ve ince kıydığınız maydanozları lave edip karıştırın. Barbunyalı harcı pazı yapraklarının üzerine alın ve sarkan yapraklar ile üzerini kapatın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


 
Üst Alt