-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 litre sıcak et suyu
- 1 litre sıcak su
Hamuru İçin:
- 200 gr un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı soğuk su
Üzeri İçin:
- 200 gr yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 15 gr tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
Hamur için un, ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve azar azar soğuk suyu ilave ederek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan 3 beze hazırlayın.Üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat bekletin. Mantının iç malzemesi için, soğanı soyup rendeleyin. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla 1.5 mm kalınlığında yuvarlak yufkalar açın. Her yufkadan 1.5-2 santimlik kareler kesin. Ortalarına yarımşar çay kaşığı kadar kıymalı içten paylaştırın. Her iki ucundan tutup dört köşesi üste gelecek şekilde kapatın ve un serpilmiş fırın tepsisine alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Mantı hamurlarını önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar kızartın. Sıcak su ile et suyunu geniş bir tencereye alın. Tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca mantı hamurlarını ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Mantılar pişerken bir birine yapışmaması için tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmayı ihmal etmeyin. Yeterince pişince süzgeç yardımıyla servis tabağına alın. Tereyağında kavrulmuş baharat ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
~ Kayseri Mantısı ~
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 litre sıcak et suyu
- 1 litre sıcak su
Hamuru İçin:
- 200 gr un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı soğuk su
Üzeri İçin:
- 200 gr yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 15 gr tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
Hamur için un, ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve azar azar soğuk suyu ilave ederek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan 3 beze hazırlayın.Üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat bekletin. Mantının iç malzemesi için, soğanı soyup rendeleyin. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla 1.5 mm kalınlığında yuvarlak yufkalar açın. Her yufkadan 1.5-2 santimlik kareler kesin. Ortalarına yarımşar çay kaşığı kadar kıymalı içten paylaştırın. Her iki ucundan tutup dört köşesi üste gelecek şekilde kapatın ve un serpilmiş fırın tepsisine alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Mantı hamurlarını önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar kızartın. Sıcak su ile et suyunu geniş bir tencereye alın. Tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca mantı hamurlarını ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Mantılar pişerken bir birine yapışmaması için tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmayı ihmal etmeyin. Yeterince pişince süzgeç yardımıyla servis tabağına alın. Tereyağında kavrulmuş baharat ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~