Malzemeler
4 enginar
1 limon
1 yemek kaşığı un
1 soğan
2 biber
200 gr koyun eti
1 domates
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
Maydanoz, dereotu.
Tarif
Enginarları 1 limon, 3 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı unun içine koyalım ve bekletelim. Soğanı ve biberleri doğrayıp az yağda kavuralım. Üzerine etleri koyup kavuralım. Ardından küp küp doğranmış domatesleri de ekleyerek pişirin.
Tencereyi ocaktan almadan evvel 1 kaşık salça, tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu koyun ve ocaktan alın.
Enginarları sulu karışımdan çıkarıp tencereye dizin. Üzerlerine etli karışımı koyup az su ile pişirin. Enginarları çatalla kontrol edip, yumuşayıp pişince ocaktan alın.