Malzemeler:
2 yemek kaşığı Luna
250 gr ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
50 gr kaşar peyniri
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Köftesi için:
300 gr dana kıyma
1 büyük dilim bayat ekmek içi (su ile ıslatılıp suyu sıkılmış)
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynamış su
Kavurmak için:
1 yemek kaşığı Luna
Hazırlanışı:
Köftesi için
bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, tuzu, karabiberi, Luna ve pul biberi koyup iyice yoğurun. Harcı 9 parçaya bölerek çanak şekli verin.
Sonra fırın kabına yerleştirin. Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın. Soğanı ince ince doğrayıp üzerine tuzu ilave ederek Luna ile kavurun.
Üzerine salçayı ilave edip kavurun. Daha sonra ıspanakları ilave ederek kavurmaya devam edin.
Son olarak karabiberi, pul biberi ve doğranmış kaşarı ekleyin. Önceden ısıtılmış 250° fırında köfteleri hafif kızartın.
Köfte çanaklarının içine ıspanaklı harcı paylaştırın. Ispanakların üzerine rende kaşar peynirini yerleştirin. Sonra pul biber ve karabiberi serpin.
Sosu için; bir kaba salçayı ve suyu koyup iyice karıştırın.
Sosu köftelerin olduğu fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 250° fırında köftelerin üzerindeki kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.
Köfte Çanağında Ispanakları sıcak olarak servis yapın.