Malzemeler:
2 yemek kaşığı Luna
Mantar (600 700 gr. kadar)
200 gr. yağlı beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 3 dilim bayat ekmek içi
4 5 diş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
2-3 dal ince kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp kurulayın. Sapların ucundaki temiz olmayan kısmı bıçakla kesin ve sapları koparın. Mantarları bir fırın kabına dizin. Blenderın haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peynirini, beyaz peyniri, ekmek içini, sarımsakları ve baharatları koyun. Malzemeler çok iri kalmayacak şekilde püre yapın. Bu iç malzemeyle mantarların içlerini doldurun. Üzerine erimiş Lunayı gezdirip 180 derecede peynirlerin üstü kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak üzerine dereotu serperek sıcak olarak servis edin.