Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
50 gram oda ısısında tereyağ veya yemek kaşığı margarin
1 yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne )
1 tatlı kaşığı şeker
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1. 5 su bardağı un
Üstü için :
Yumurta sarısı ve susam
Hazırlanışı Çayın yanına yaptığım ve süper beğenilen ve oldukça da pratik sayılan az malzemeli kıyır kıyır bir lezzet; )) karıştırma kabına un hariç hepsini alalım ve içindeki şeker tuz eriyene kadar hepsini güzelce karıştıralım. şimdi un ilave etmeye başlayalım. Malzeme az olduğundan 1. 5 su bardağı kadar un aldı benimki. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Yağlı kağıdı tepsiye göre keselim ve hamuru düzeltip (toparlayıp ) yağlı kağıdın ortasına güzelce yayalım. Hamurun üstüne streç film serip hamuru merdaneyle inceltelim. Çok ince de çok kalın da olmasın (resimde göstermeye çalıştım ) büyütme işlemi bitince streç filmi alalım ve üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susamı serpelim. Keskin bir bıçakla hamuru kırmadan yavaşça ince şeritlere keselim. O şeritlerin ortasından da bir kesit atalım. İstediğimiz uzunlukta kesebilirsiniz. (hamur keserken ayrılmıyorsa piştikten sonra aynı yerlere tekrar birer kesit daha atıp hepsini birbirinden ayıralım ) şeritlere kestiğimiz hamuru yağlı kağıtla birlikte tepsiye yerleştirelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dk pembeleşene kadar pişirelim. Çok kıyır seviyorsanız, üstünü azıcık kızartın.