MALZEME LİSTESİ:
4 büyük patates
100 gr kaşar peyniri
50 gr salam
1 kase zeytin
1 kase mısır
1 köz kırmızı biber
SOSU İÇİN:
1 tutam taze fesleğen
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri iyice yıkıyoruz, kabuğunu soymadan 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tencereye patatesleri koyuyoruz, üzerine sıcak su döküyoruz, tuzunu da atıp 10 dakika kadar haşlıyoruz. Patateslerin dağılmamasına dikkat ediyoruz. Patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz ve yağladığımız tepsilere diziyoruz.
Sosu için, karıştırma kabına salçaları koyuyoruz. Fesleğeni ve sarımsağı ince doğrayıp ilave ediyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Sosumuzu karıştırıyoruz. İsteğe göre sosu biraz suyla açabiliriz. Patateslerin üzerine bu sosu sürüyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz. Çekirdeği çıkarılmış siyah zeytinleri doğruyoruz. Salamı ve köz kırmızı biberi de doğruyoruz. Patateslere sos sürdükten sonra, kaşar rendesi, salam, mısır, zeytin ve köz biber koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp biraz daha kaşar rendesi koyuyoruz. Tekrar fırına veriyoruz, kaşar peyniri kızarınca fırından alıp servis ediyoruz.