Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

17 Kasım 2016 Günün Yemeği - Mahmudiye.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








Malzemeler

1,5 kg Tavuk Göğsü ve Tavuk But
1 adet Kuru Soğan
3-4 adet Top Karabiber
1 yemek kaşığı Bal
10-15 adet Kuru Kayısı
100 gram Badem İçi
50 gram Antep Fıstığı
1 küçük kase (75 gr) Sarı Üzüm
5-6 yemek kaşığı Tereyağı
1 adet Limon'un Suyu
2 çay kaşığı Tarçın
Karabiber

PİLAV MALZEMELERİ

750 gram Tavuk Suyu
350 gram Arpa Şehriye
1 adet Havuç rendesi
Tuz

Hazırlanış

Tencereye tavuk ve soğanlar konduktan sonra üzerine çıkacak kadar tencere su ile doldurulur.
Tencereye tuz ve top karabiber de ilave edilir tavuklar pişirilir.
Tavuklar haşlandıktan sonra daha küçük parçalara ayırılır.
Tencereye 2 kaşık tereyağı konup kızdırılır ve küçük parçalara bölünen tavuklar kızgın tereyağında hafifçe çevrilir.
Kızaran tavuklar pembeleşince üzerine 100 gram tavuk suyu ilave edilip karıştırılır.
Tenceredeki karışıma; bal, üzümler, kavrulmuş iç badem, kesilmiş kayısılar, limon suyu da eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 10 dakika birlikte pişirilir.
Karışım pişince tencerenin altı kapatılır kapatılmaz tarçın, Antep fıstığı ve karabiber tencereye ilave edilir.
Başka bir tencere de kalan tereyağı kızdırılır ve şehriyeler ilave edilerek kavrulur.
Şehriyelerin kokusu çıkınca üzerine rende havuç ilave edilir ve birlikte karıştırılır.
Tavuklu karışım, tavuk suyu, çok az tuz ve karabiber şehriyenin üzerine eklenir ve karışım pilav gibi pişirilir.



 
Üst Alt