-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
- 1 kilo dana kıyma
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
- 1/4 demet maydanoz
- 1 yumurta
- Un
Hazırlanışı
- Yıkadığınız pirinci ufak bir tencereye alın, üzerine 2 kahve fincanı su ekleyin, altını açın.
- Kaynayınca altını kısın, kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğanı kızgın yağda kavurun, kıymanın yarısını soğanlara ekleyin ve pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ılınması için bekleyin.
- Çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi bir macun kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
- Elinizle köfte şekli verin ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
- Köfteleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak, kızgın yağda kızartın.
- Servis etmeden önce, yağını çekmesi için kağıt havluda 5-10 dakika bekletin, afiyet olsun!