Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

17 Ağustos Depreminde Dükkanı Yağmalanan Birinin İçinizi Isıtacak Hikayesi

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

17 ağustos günü depremin üzerinden dakikalar geçmiş, annem, babam, ablam ve ben çıplak ayakla, olayın şokuyla dışarıdaki koşuşturmacanın içinde bulduk kendimizi.

ananem ve dedem bir evde. dedem felçli. koşturarak oraya gittik önce. etrafta yangın var, yıkılan binalar, çığlıklar. herkes kendi canının derdinde. baktık ki onların bina sağlam ayakta duruyor. komşuları sağ olsun dedemi ve ananemi çıkarmışlar binadan.

orada ablamı bırakıp bu sefer teyzeme koştuk. 9 ve 4 yaşlarında iki çocuğu var. binaya doğru yaklaştıkça gördük ki 5 katlı bina 2 kata düşmüş. annem bu sefer kardeşinin enkaz altıda kalmış olabilme ihtimali üzerine çığlıklar atarak ve üstünü parçalayarak bizden önce koşmaya başladı. sonra teyzemin kucağında çocuklarla bize doğru koştuğunu görünce bu sefer sevinç çığlıkları atıyordu annem.

sırada dükkan vardı. annemi teyzemin orada bırakıp babamla dükkana doğru yol aldık. yaklaştığımızda binanın ayakta olmasına sevinirken, kolonlardan birinin patlamış olması nedeniyle camekanlardan bir bölümde patlamış. içeri girdik ve korktuğumuz olmuştu. dükkanın bir kısmı yağmalanmıştı. cam bölmeye naylon çektik ve orayı öylece bıraktık.

aradan aylar geçti. başka bir dükkan kiraladık. ve bir gün bir adam geldi.iş yeri sahibiyle görüşmek istediğini belirtti. babam buyur etti. adam;

“deprem olduktan sonra ben kızım kendimizi dışarıda bulduk. eşimi kaybettik enkazda. iş yerinizin camı kırıktı ve birkaç kıyafet almak zorunda kaldık. onların borcunu ödemeye geldim” dedi.

dükkanda herkes şaşkın, adamı dinliyoruz. tam adam elini cüzdanına atacakken babam engel oldu. ben dedi, bütün alınan veya çalınan eşyaların hepsini herkese helal ettim dedi.

ve o abimiz dün babamı aramış. kızım evleniyor davetlisiniz diye.

hayat böyle birşey işte. ölümler ve yaşamlar, acılar ve mutluluklar. ha bir de evlatlar.

$iZoFreN

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    147
O gece yasanan oyle anlar oyle acilar var ki simdi bunu okuyunca pek etkilenmedim desem yeridir heralde
Kuzeniyle ranzada yatipta o gece tesadufen ranzadaki yerini kuzenine verip gecesine enkazdan cikarilan anlar..
Tupras patlamasinda kacilan o daglar yollar o cadirlar..
Deprem ani kadar sonrasinda da yasanan o koca can yakan zamanlar..
Henuz 12 13 yaslarindaydim ama dun gibi aklimda her kare..
Keske biseylerden ders cikarmis olabilseydik
Dilerim tekrari yasanmaz..

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Hepimizin başı sağolsun, ülke olarak yaşandı bedenler orada olmasa da kalbimiz oradaydı
ne kadar büyüsek de aklımızdan çıkmayacak :/

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
o geceyi unutmak zaten imkansız.. iyi hatırlıyorum babamla annem camdan dışarı baktılar...sonra babam şükür namazı kıldıydı..
sabah dışarı cıktığımda etrafta millet yatıyordu..tv lerde hep aynı görüntüler vardı.. ALLAH bir daha böyle bir acı vermesin

Üst Alt