Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

16 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Hamsili Pilav

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777










Malzemeler

1,5 kg. temizlenip kılçıkları alınmış hamsi,
2 bardak pirinç,
3 adet soğan,
1 domates,
Tuz,
Karabiber,
Bir tutam maydonoz,
Kuşüzümü,
Tarçın,
Nane,
Pul biber,
Sıvı yağ,
3 adet kesme şeker.
Yapılışı
Pirinçler ayıklanıp yıkanır ve nişastasının gitmesi için yarım saat kadar suda bekletilir.

Hamsiler yıkanıp süzgece alınır ve suyu iyice süzdürülür.

Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve sıvıyağda kavrulur.

Kavrulan soğanlara nişastası giderilen pirinçler ilave edilir ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.

Tuz, domates ve şeker ilave edilip, kavurmaya devam edilir.

İçerisine 2,5 su bardağı su ilave edilerek, pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Pilav pişip demlenince, baharatları ilave edilir ve güzelce karıştırılır.

Büyük boy borcamın yanları da dahil olmak üzere, her yeri iyice yağlanır.

Hamsiler, sırt kısmı altta olacak şekilde borcamın tabanına ve yanlarına sık bir şekilde dizilir.

Hazırlanan pilav, borcamın içerisine ilave edilir.

Kenarlardan sarkan hamsiler ortaya alınır ve boşlukta kalan yerlere de tekrar hamsi dizilerek, pilavın üstü tamamen kapatılır.

Hamsilerin üzeri hafifçe yağlanır ve önceden ısıtılmış olan 200° dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişen hamsili pilav sıcak olarak servis yapılır.




 
Üst Alt