Perde Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri
Orta boy tencere tipi bir borcam için malzeme listesi
4 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü ve iki baget
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kabukları soyulmuş ve kavrulmuş badem
Yarım çay bardağı cam fıstığı
Çeyrek demet ufacık doğranmış maydanoz
Tuz-karabiber-yarım çay kaşığı yenibahar
Hamuru için :
2 yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ve alabildiği kadar un
Perde Pilavı Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle pirinçler ılık ve tuzlu suda 30 dk kadar bekletilir .Daha sonra süzülüp soğuk suda yıkanarak teflon pilav tenceresinde kavrulmaya alınır. Kavrulan pirince kuş üzümü, maydanoz, baharatlar, tuz ve cam fıstığı da eklenerek suyu verilir. Suyu üzerini yarım cm geçecek kadar olmalı diğer taraftan haşlanmış tavuklar didilerek pilava karıştırmaya hazır hale getirilir. Hamur için tüm sıvı malzemeler karıştırılır ve un yavaş yavaş eklenerek orta kıvamda bir hamur elde edilir. Kapak yapmak için mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılır ve kalan hamur merdane yardımı ile borcam büyüklüğünde açılır. Tereyağı ile yağlanmış borcama serilir. Tepside pilav, tavuk, kavrulmuş badem iyice harmanlanarak borcama doldurulur. Kapak hamuru da açılıp üzeri boşluk kalmayacak şekilde örtülerek 180°C lik fırında kızarana kadar pişirilir (Yaklaşık 35 dk kadar) Ters çevirerek sunum yapılır.