-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- 2 patlıcan
- 3 salçalık kırmızıbiber
- 5 küçük patates
- 5 arpacık soğan
- 5 kestane
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3-4 tane karabiber
-"3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekrar süzün.
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzeleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
~ Sebzeli Nohut Güveç ~
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- 2 patlıcan
- 3 salçalık kırmızıbiber
- 5 küçük patates
- 5 arpacık soğan
- 5 kestane
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3-4 tane karabiber
-"3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekrar süzün.
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzeleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~