Yoğurtlu Soslu Fellah Köftesi Tarifi'nin Malzemeleri
3 su bardağı köftelik bulgur
Tuz
Islatmak için ılık su
Üzeri için;
Yoğurt
Sarımsak
Tuz, Tereyağ, pulbiber, nane
Yoğurtlu Soslu Fellah Köftesi Tarifi'nin Yapılışı
Köftelik bulgur ılık su ile kuru kalmayacak şekilde ıslatılır ve üzeri hava almayacak şekilde kapatılır. 15 dk ıslak bekleyen bulgur yoğrulmak üzere açılır, tuz eklenir ve ılık su yardımı ile şekil verecek kıvama gelene kadar yoğurulur. Minik minik yuvarlaklar yapılıp ortası parmak yardımı ile açılır. Kaynatılmış tuzlu suda yaklaşık 10 dk kadar haşlanarak tabağa alınır. Üzerine sarımsaklı yoğur gezdirilerek tereyağında yakılan pul biber ve nane dökülerek servis edilir.