Malzemeler
1,5 su bardağı erişte,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 adet soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çorba kaşığı kuru nane,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı sıvı yağı,
Tuz,
Kırmızı pul biber,
6 su bardağı sıcak su.
Yapılışı
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağında pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edelim ve kavuralım.
Sıcak suyu karıştırarak azar azar ilave edelim.
Sonra erişteyi, haşlanmış nohudu ilave edip erişteler yumuşayana kadar pişirelim.
Tavada tereyağını eritelim.
Üzerine kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip hafif kavuralım.
Daha sonra Hanım ağa Çorbasının üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.
1,5 su bardağı erişte,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 adet soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çorba kaşığı kuru nane,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı sıvı yağı,
Tuz,
Kırmızı pul biber,
6 su bardağı sıcak su.
Yapılışı
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağında pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edelim ve kavuralım.
Sıcak suyu karıştırarak azar azar ilave edelim.
Sonra erişteyi, haşlanmış nohudu ilave edip erişteler yumuşayana kadar pişirelim.
Tavada tereyağını eritelim.
Üzerine kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip hafif kavuralım.
Daha sonra Hanım ağa Çorbasının üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.