Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi için Malzemeler
4-5 dilim bayat ekmek,
4 adet patlıcan.
Kıymalı sos için;
300 gram kıyma,
2 adet kuru soğan,
2 adet yeşil biber,
1 adet domates,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber.
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ.
Yoğurt sosu için;
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz.
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
Pul biber.
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanıp soyulur ve küp küp doğranıp tuzlu su içerisinde 10-15 dakika bekletilir.
Suları süzülüp kurulanan patlıcanlar bol kızgın yağ içerisinde kızartılır.
Bayat ekmekler küp küp doğranıp fırında hafif kızartılır.
Kıymalı sos için soğan ve biber küçük küçük doğranıp sıvı yağda sotelenir.
Üzerlerine kıyma ilave edilip kavrulur ve küçük küp şeklinde doğranan domatesler eklenir.
Domatesler suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve ince doğranan maydanoz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Küçük boy dikdörtgen borcam içerisine önce kızartılan ekmekler, sonra patlıcanlar yerleştirilir.
Patlıcanların üzerine kıymalı sos dökülüp, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ gezdirilerek patlıcanlı ekmek kebabı hazır edilir.
4-5 dilim bayat ekmek,
4 adet patlıcan.
Kıymalı sos için;
300 gram kıyma,
2 adet kuru soğan,
2 adet yeşil biber,
1 adet domates,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber.
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ.
Yoğurt sosu için;
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz.
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
Pul biber.
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanıp soyulur ve küp küp doğranıp tuzlu su içerisinde 10-15 dakika bekletilir.
Suları süzülüp kurulanan patlıcanlar bol kızgın yağ içerisinde kızartılır.
Bayat ekmekler küp küp doğranıp fırında hafif kızartılır.
Kıymalı sos için soğan ve biber küçük küçük doğranıp sıvı yağda sotelenir.
Üzerlerine kıyma ilave edilip kavrulur ve küçük küp şeklinde doğranan domatesler eklenir.
Domatesler suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve ince doğranan maydanoz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Küçük boy dikdörtgen borcam içerisine önce kızartılan ekmekler, sonra patlıcanlar yerleştirilir.
Patlıcanların üzerine kıymalı sos dökülüp, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ gezdirilerek patlıcanlı ekmek kebabı hazır edilir.