Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

15 Ekim 2016 Günün Yemeği - Arpa Şehriyeli ve Limonlu Tavuk Çorbası.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








1 adet tavuk budu
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk budu 6-7 bardak suyla yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra didiklenir. Tencereye un ve svıyağ konur, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine elde edilen 6 su bardağı tavuk suyu konur. Kaynama noktasına gelince şehriye atılır, 10 dakika haşlanır. Daha sonra hazırlanan tavuk eti atılır. Tuz serpilir, bir taşım kaynatılır.



 
Üst Alt