Tarifi İçin Malzemeler
4 adet kabak.
İçi İçin:
250 gr kıyma,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
4 adet yeşil biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet orta boy domates,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 silme çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı tereyağı,
15 dal maydanoz.
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1.5 yemek kaşığı un,
1.5 su bardağı süt,
Tuz.
Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Kabak Sandalı Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım ve diklemesine ikiye keselim.
Kesilen kabakların içini dikkatlice oyalım.
Tencereye su koyup kaynatalım.
Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim ve kabakları su da 5 dakika kadar haşlayalım.
Başka bir tencereye kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Kavrulan kıymanın üzerine tereyağını, ince ince doğradığımız soğanı, biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
Sonra 3-4 dakika kavuralım ve içine salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Domatesi rendeleyip içine ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Son olarak maydanozu ince ince doğrayıp içine ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Beşamel sosu için; tavaya tereyağını ve sıvı yağı koyup tereyağını eritelim.
Üzerine unu ilave edip yaklaşık 1-2 dakika kavuralım.
Sonra azar azar sütü ilave edip çırparak karıştıralım. (topak olmaması için hızlıca karıştırmanız lazım)
Daha sonra tuzunu ilave edip karıştıralım ve 1 dakika sonra ocaktan alalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye haşlanan kabakları dizelim.
Kabakların üzerine kıymalı harçtan dökelim.
Kıymalı harcın üzerini beşamel sosla kapatalım.
Önceden ısıtılmış 250° fırında 25 dakika pişirelim.
Pişen kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim.
Kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapalım.
4 adet kabak.
İçi İçin:
250 gr kıyma,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
4 adet yeşil biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet orta boy domates,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 silme çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı tereyağı,
15 dal maydanoz.
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1.5 yemek kaşığı un,
1.5 su bardağı süt,
Tuz.
Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Kabak Sandalı Yapılışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım ve diklemesine ikiye keselim.
Kesilen kabakların içini dikkatlice oyalım.
Tencereye su koyup kaynatalım.
Kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim ve kabakları su da 5 dakika kadar haşlayalım.
Başka bir tencereye kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Kavrulan kıymanın üzerine tereyağını, ince ince doğradığımız soğanı, biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
Sonra 3-4 dakika kavuralım ve içine salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Domatesi rendeleyip içine ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Son olarak maydanozu ince ince doğrayıp içine ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Beşamel sosu için; tavaya tereyağını ve sıvı yağı koyup tereyağını eritelim.
Üzerine unu ilave edip yaklaşık 1-2 dakika kavuralım.
Sonra azar azar sütü ilave edip çırparak karıştıralım. (topak olmaması için hızlıca karıştırmanız lazım)
Daha sonra tuzunu ilave edip karıştıralım ve 1 dakika sonra ocaktan alalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye haşlanan kabakları dizelim.
Kabakların üzerine kıymalı harçtan dökelim.
Kıymalı harcın üzerini beşamel sosla kapatalım.
Önceden ısıtılmış 250° fırında 25 dakika pişirelim.
Pişen kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim.
Kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapalım.