-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 16 kuru patlıcan
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı Osmancık pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Kuru patlıcanları sıcak suda 1-2 dakika haşlayın.
İç malzeme için, mercimekleri bir gece önceden suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Pirinç, bulgur, kıyma, mercimek, diğer tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşayan patlıcanların içine doldurup geniş bir tencereye dizin. Bir su bardağı su ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sosu için, tereyağını eritin. Salça ve suyu ilave edip bir kaç dakika pişirin. Servis tabağına alın. Dolmaları üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.
~ Kuru Patlıcan Dolması ~
Malzemeler:
- 16 kuru patlıcan
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı Osmancık pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Kuru patlıcanları sıcak suda 1-2 dakika haşlayın.
İç malzeme için, mercimekleri bir gece önceden suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Pirinç, bulgur, kıyma, mercimek, diğer tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşayan patlıcanların içine doldurup geniş bir tencereye dizin. Bir su bardağı su ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sosu için, tereyağını eritin. Salça ve suyu ilave edip bir kaç dakika pişirin. Servis tabağına alın. Dolmaları üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~