Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt ( ben yoğurt koydum, fark etmez ikiside olur )
Yarım paketten az fazla yaş maya (1 paket Instant mayada olur )
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt kaymağı ( olmasada olur )
2 adet yumurta 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
yaklaşık 4,5-5 su bardağı kadar un ( fazla veya eksik olabilir )
İç malzemesi için gerekli olan malzemeler:
400 gr. az yağlı kıyma
Az maydanoz
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Birer tatlı kaşığı karabiber, pul biber, isteğe bağlı nane.
Hamurun hazırlanışı:
Yoğurma kabınada Yaş mayayı toz şekerle videodaki gibi tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Yumurtayıda ekleyip devam karıştırıyoruz. Tüm sıvı malzemeleri ve tuzunu ekleyip karıştırıp, unu eliyerek yavaş yavaş katıyoruz, yoğurarak hamuru hazırlıyoruz. Çok yumuşak az ele yapışan bir hamur olunca üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Kıyma İçinin hazırlanışı:
Soğanı minik minik doğrayıp yada rondodan geçirip kıymanın içine katıyoruz. Maydanozu ve diğer tüm baharatlarıda ekleyip karıştırıyoruz.
Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla veya yuvarlak bir kapak ile daireler kesiliyoruz.
Kestiğimiz yuvarlak hamurların içine bolca iç malzemesini koyup hamurun iki tarafından uçlarını sıkıştırıp fırın tepsinin ilk sırasına diziyoruz tepsi dolana kadar aynı şekilde yapıp 25 dakika tepsi mayası olması için dinlendirilir ve üzerine yumurtanın sarısını sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.